Meny Lukk

Skitur Stryken-Kikut-Skjennungen-Sognsvann

Jeg digger å gå på ski! Det er skikkelig deilig følelse å «svoshe» gjennom skogen og bare nyte de fine løypene. Lørdag gikk jeg på tur fra Stryken, via Hakkloa til Kikut, derfra retning Skjennungen, Ullevålsæter til Sognsvann. Nordmarka hjem med andre ord. Dette var i fatterns fotspor, og jeg må innrømme at jeg tenkte flere ganger på Lunners unge helter som under og rett etter krigen sprintet i gjennom disse skogene – kanskje på damejakt i Oslo? Anslagsvis 32 km er turen jeg gikk, min lengste skitur noensinne tror jeg, men vesentlig kortere enn fra Grua eller Lunner.

Anne Mina var på klassetur og kunne ikke være med, så da ble det tur på egen hånd. Gikk i helt eget tempo og koste meg i solveggen på Kikut med matpakke, melkesjokolade og banan. Fantastisk tur i fantastisk vær!

Opp til Kikut fra Stryken går man litt i kø. Ca 250 stk gikk av toget denne lørdagen og satte oppover mot høyeste punkt Stålmyra på 425 moh, opp fra Harestuvannets 234 på 7-8 km – med 250 stk i ryggen (ok, jeg innrømmer, jeg klarte ikke å holde alle bak meg, men prøvde hardt!). Deretter er det litt utfor ned på Hakkloa som er på 372 moh, og enda litt nedover til Bjørnsjøen og Kikut på 337 moh. Fra Kikut er det ca 100 løyper til Sognsvann, jeg valgte å følge mot Fylligen litt, før jeg tok av til venstre og over noen vann og opp en lang bakke inne i skogen. Det stod Sørkedalen skole 6 km, og jeg innså at jeg var på villspor, svingte inn på Holmenkollmars-løypa et lite stykke og kom tilbake på hovedsporet forbi Kobberhaughytta og mot Frognersetern. Tok rett frem mot Skjennungen, og gjorde kardinalfeilen og svinge ned mot Ullevålsseter når jeg kom opp dit. Tror dette gjorde turen 5 km lenger, men greit nok. Fulgte lysløype fra Ullevålsseter og kom etter hvert til Sognsvann. Satt meg glad, men sliten på banen hjem, med en kopp god varm kakao. Fra Ullevålseter til Sognsvann var det en del utforkjøringer, men jeg holdt meg utrolig nok på beina.

Nå har snart all snøen smeltet bort nede i byen. Brøytebudsjettet er for så vidt også brukt opp, så kanskje like greit. Men håper jeg rekker en tur til i marka i våres.

Kameraet lå hjemme denne gangen, så dere for nyte noen turbilder fra en annen tur 🙂 For eksempel på facebook-profilen min.

2 kommentarer

  1. Anne Mina

    Det virker som du hadde en nydelig tur:) Skulle gjerne ha vært med, selv om jeg må innrømme at det hadde blitt litt vel langt for min del antagelig.. Vi for heller ta oss en annen markatur snart:)

  2. Tilbakeping:Skitur Bislingen-Gjerdingen-Katnosa-Kikut-Hammeren | Maurtvedt.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *