Meny Lukk

Oslo – Tigerstad eller hyggelig turistby?

Jeg bor i Oslo og jeg trives i Oslo. Det gjør åpenbart tyskere også. Når det Nye Bjørvika står klart blir Oslo alldeles fantastisk. Når jeg er i Posthuset stopper jeg noen ganger opp på sjøsiden og ser ut over Oslo S, Hotel Opera og Opearaen og tenker – fy f, for et bra prosjekt – for Oslos borgere, for turistene, og ikke minst for bilistene!

At det dog ikke går an å gå på do i Frognerparken er jeg derimot helt enig med VG (og for så vidt Tripadvisor) i at er totalt uholdbart, og det gjør man noe med nå, etter det jeg har lest.

Det jeg ikke helt forstår er hvordan to tilsynelatende seriøse anmeldelser (og Norske aviser) kan komme til så diametralt forskjellige vinklinger uten å problematisere hvorfor. Og når avstemmingen på vg.no i tillegg viser en stor overvekt på negativ side lurer jeg på om det sier mest om VG sine lesere eller om byen Oslo.
avstemming-om-oslo

Min favoritt er helt klart Aftenposten og tyskerne sin vinkling – naturligvis, og derfor stemte jeg fem, og ble faktisk overrasket når jeg så det dårlige resultatet 🙂 Jeg har tydeligvis blitt smittet av storbybasillen som jeg ble advart mot når jeg var 15 år og fortsatt med en viss grad av troverdighet kunne kalle meg bondegutt. En basill som stadig flere unge på landsbygda blir bitt av om man skal tro tall om sentralisering. Jeg undres på om finanskrisen fører til ytterligere vekst sentrale Østland og forsterket avfolking fra utkantstrøk.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *